
Stiati ca…?
5 CURIOZITATI DESPRE CEASURILE DE MANA BARBATESTI!
Stiati ca…?
- Ceasurile de mana barbatesti au devenit cu adevarat populare in perioada dinaintea Primului Razboi Mondial
Atunci cand Louis Cartier si-a insotit prietenul, pilotul Alberto Santos-Dumont, in mai multe zboruri pentru a experimenta utilizarea aeronavelor inaintea Primului Razboi Mondial. Acesta a observant faptul ca acesta se chinuia sa masoare timpul si sa isi tina ambele maini pe comenzile avionului. Prin urmare, a creat primul ceas “pilot” de mana. A fost un ceas complet cu incheietoare si curea din piele, ambele devenind elemente principale ale ceasului “pilot” modern.
- …Iar Al DoileaRazboi Mondial a ajutat la inlaturarea ceasului de buzunar
Ceasul de buzunar a fost incredibil de popular de la inceputul secolului XIX, pana in anul 1930. Demisia sa adevarata a fost in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Pentru a le mari sansele de supravietuire, soldatii au inceput sa utilizeze doar ceasurile de mana.
- Cel mai scump ceas de mana vandut pana la momentul actual este Daytona
Rolex-ul “Cosmograph Daytona”, ce i-a apartinut lui Paul Newman, a fost vandut la pretul de 17,7 milioane de dolari, in casa de licitatii Phillips din New York, pe data de 26 Octombrie. De atunci a devenit cel mai scump ceas de mana vandut vreodata. Descris ca fiind “cel mai emblematic ceas de mana al secolului XX”. Pe spatele carcasei ceasului Daytona este inscriptionat cu cuvintele “DRIVE SAFELY ME”, un mesaj de la sotia lui Newman, Joanne Woodward.
- Ceasurile mecanice sunt in general mai putin exacte decat ceasurile cu Quartz
In realitate, in ciuda frumusetii si complexitatii acestora, partile mecanice ale ceasului au tendinta de a pierde secunde sau de a inainta cu cateva secunde.. Acest lucru este cauzat de multe forte (de exemplu gravitatea). Cateva imbunatatiri (de exemplu tourbillon-ul) pot ameliora impactul acestora, insa nu le pot elimina complet. De remarcat este si faptul ca ceasurile Quartz nu sunt 100% exacte. Ele pot fi afectate de alti factori, precum temperatura sau viata bateriei.
- Edmund Hilary, primul om care a ajuns pe varful muntelui Everest, a purtat un ceas Rolex
Sapte ani mai tarziu, in 1960, marina militara a Statelor Unite a trimis un submarin la 35,798 metri sub nivelul marii. Ceasul Rolex a fost atatasat la exteriorul acestui submarine si a supravietuit fara sa-si piarda exactitatea cu nici macar o secunda. In acest context este demn de mentionat Sinn UX, avand o carcasa ce poate rezista scufundarilor de pana la 12,000 de metri si temperaturilor intre -45°C si +80°C.
Descopera Colectia de Ceasuri Matteo Ferari!